Custom Made

Maatwerk profielen

Heeft u het gewenste composiet profiel nog niet gevonden?
Geen probleem: Daléro is specialist in maatwerk. Graag ontwikkelen we een profiel dat volledig aan uw wensen voldoet.

Lees meer

Wat is een GVK profiel?

GVK staat voor glasvezel versterkt kunststof. Het is een composiet materiaal dat men maakt door glasvezels te combineren met een polymeerhars. Hierdoor ontstaat een sterk, lichtgewicht en corrosiebestendig materiaal. GVK profielen kennen verschillende toepassingen, bijvoorbeeld bij leidingwerk, elektrische isolatie, constructie, de bouw van koeltorens en/of luchtbehandelingssystemen en in maritieme industrieën. Ze zijn zeer duurzaam en hebben een hoge sterkte-gewichtsverhouding. Dit maakt de profielen ideaal voor toepassingen waarbij gewichtsvermindering en corrosiebestendigheid kritieke factoren zijn. 

Daarom kiezen voor GVK profielen:

 • Corrosiebestendigheid: GVK profielen zijn niet-corrosief en worden niet beïnvloed door ruwe omgevingen of blootstelling aan chemicaliën. Hierdoor zijn ze een ideale keuze voor toepassingen in industrieën zoals chemie, olie en gas en afvalwater.
 • Duurzaamheid: GVK profielen hebben een langere levensduur dan traditionele materialen zoals staal of hout. Ze zijn bestand tegen omgevingsfactoren zoals vocht, UV-licht en temperatuurschommelingen. Hierdoor zijn ze geschikt voor gebruik in barre buitenomstandigheden.
 • Weinig onderhoud: GVK profielen vereisen een minimaal onderhoud en er is geen verf of coating nodig. Dit verlaagt de onderhoudskosten gedurende de levensduur van het product.
 • Elektrische isolatie: GVK profielen zijn uitstekende elektrische isolatoren. Hierdoor zijn ze ideaal voor gebruik bij toepassingen waar elektrische geleidbaarheid een probleem is.

GVK profielen bieden veel voordelen ten opzichte van traditionele materialen. Niet voor niets valt voor een verscheidenheid aan toepassingen in verschillende industrieën steeds vaker de keuze op GVK.

Bij Daléro bent u aan het juiste adres voor verschillende typen GVK profielen.
 

Composiet profielen van Daléro

Composiet profielen zijn structurele vormen gemaakt van composiet materialen. Deze materialen zijn samengesteld uit twee of meer verschillende materialen die samen een nieuw materiaal met unieke eigenschappen creëren. Het meest voorkomende type composietprofiel is gemaakt van vezels ingebed in een matrixmateriaal, zoals glasvezelversterkt polymeer (GVK).

Composiet profielen van Daléro bieden een aantal voordelen ten opzichte van traditionele materialen, waaronder een hoge sterkte-gewichtsverhouding, weerstand tegen corrosie en weersinvloeden en een lage thermische geleidbaarheid. Ze zijn ook niet-geleidend en niet-magnetisch, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in elektrische en magnetische toepassingen.

Wij kunnen composiet profielen ontwerpen en vervaardigen die voldoen aan specifieke belastingeisen en prestatiekenmerken. Deze zijn te gebruiken in een breed scala van industrieën, waaronder de lucht- en ruimtevaart, de automobielindustrie, de bouw en de scheepvaart.

Naast GVK zijn er ook andere soorten composiet materialen die in profielen worden gebruikt, namelijk aramidevezelversterkte polymeer (AFRP), basaltvezelversterkte polymeer (BFRP) en natuurlijke vezelversterkte polymeer (NFRP). De specifieke materiaalkeuze is afhankelijk van de toepassing en de gewenste eigenschappen van het eindproduct.

Wilt u meer weten over onze GVK profielen of de mogelijkheden voor uw organisatie? Of bent u op zoek naar een GVK buis, GVK rooster of GVK profiel op maat? Neem dan contact met ons op.

Contact

Kunststof U profielen

GVK U profielen zijn structurele profielen gemaakt van glasvezelversterkte kunststof (GVK) materialen. Deze profielen worden vaak gebruikt in situaties waar corrosiebestendigheid en duurzaamheid belangrijk zijn, zoals bij de bouw van waterzuiveringsinstallaties, koeltorens en/of luchtbehandelingssystemen, chemische verwerkingsfaciliteiten en maritieme constructies.

GVK U profielen hebben een duidelijke U-vorm en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en configuraties. Hierdoor voldoen ze aan verschillende ontwerpvereisten. Ze bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele materialen zoals staal, waaronder een hoge sterkte-gewichtsverhouding, uitstekende chemische weerstand en lage thermische geleidbaarheid.

U kunt GVK U profielen bijvoorbeeld toepassen als structurele elementen voor looppaden en platforms, als steunbalken voor leidingen en kanalen en als framecomponenten voor behuizingen en afdekkingen.

Kunststof H profielen

Een GVK H profiel is een type profiel gemaakt van glasvezelversterkt polymeer (GVK) materiaal met een vorm die lijkt op de letter ‘H’. GVK H profielen hebben een uitstekende sterkte-gewichtsverhouding, corrosieweerstand en duurzaamheid. Hierdoor worden ze veel gebruikt in verschillende industrieën.

De H-vorm van het profiel zorgt voor extra sterkte en stabiliteit. Hierdoor is dit type profiel geschikt voor toepassingen die structurele ondersteuning vereisen, zoals balken, kolommen en platforms. GVK H profielen worden ook gebruikt bij de constructie van voetgangersbruggen, looppaden en andere constructies die een hoge sterkte en duurzaamheid vereisen.

GVK H profielen worden gemaakt met behulp van een pultrusieproces, waarbij ononderbroken vezelstrengen door een harsbad worden getrokken en vervolgens door een verwarmde matrijs, die het profiel vormt. De vezels die men in GVK H profielen gebruikt, worden voornamelijk gemaakt van glas.

Enkele voordelen van het gebruik van GVK H profielen ten opzichte van traditionele materialen zoals staal of hout, zijn hun weerstand tegen corrosie, lage onderhoudsvereisten en installatiegemak vanwege hun lichtgewicht karakter. Bovendien zijn GVK H profielen niet-geleidend, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in omgevingen met elektrische gevaren.

Kunststof T profielen

GVK T profielen zijn profielen van glasvezelversterkt polymeer (GVK) met een T-vormige doorsnede. Ze worden vaak gebruikt bij constructie- en industriële toepassingen waar een sterk, lichtgewicht en niet-corrosief materiaal nodig is.

GVK T profielen maakt men door middel van pultrusie, een proces waarbij continu strengen glasvezel door een harsbad en vervolgens door een verwarmde matrijs worden getrokken om de gewenste vorm te krijgen. Dit proces zorgt voor een ongelooflijk sterk en duurzaam materiaal, met een uitstekende weerstand tegen corrosie, UV-straling en een breed scala aan chemicaliën.

GVK T profielen zijn voor verschillende toepassingen te gebruiken, waaronder: structurele framing voor gebouwen en bruggen, steunbalken voor industriële apparatuur en machines, wapening voor betonconstructies, elektrische kabelgoten en steunen, leuningen en vangrails, roosters en vlonders voor platforms en looppaden.

GVK T profielen bieden een lichtgewicht, onderhoudsarm en kosteneffectief alternatief voor traditionele bouwmaterialen zoals staal en hout.

Kunststof I profielen

GVK I profielen zijn structurele profielen gemaakt van glasvezelversterkt polymeer (GVK) materiaal. Ze worden vaak gebruikt in de bouw, met name in corrosieve of ruwe omgevingen waar traditionele stalen of houten profielen mogelijk niet geschikt zijn.

GVK I profielen zijn genoemd naar hun dwarsdoorsnedevorm, die lijkt op de letter ‘I’. Ze hebben meestal een lange verticale flens (lijf), met kortere horizontale flenzen aan de boven- en onderkant. De specifieke afmetingen en het ontwerp van het profiel kunnen variëren afhankelijk van de beoogde toepassing en belastingvereisten.

GVK I profielen bieden een aantal voordelen ten opzichte van traditionele materialen, waaronder een hoge sterkte-gewichtsverhouding, weerstand tegen corrosie en weersinvloeden en een lage thermische geleidbaarheid. Ze zijn ook niet-geleidend en niet-magnetisch, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in elektrische en magnetische toepassingen.

GVK I profielen gebruikt men vaak in toepassingen zoals roostersystemen, leuningen, ladders en structurele ondersteuningen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en zijn aan te passen aan specifieke ontwerpvereisten.

De voordelen van composiet profielen

 • Daléro | Geen corrosie
  Geen corrosie Composiet roest en rot niet en is bestand tegen alle weersomstandigheden
 • Daléro | Duurzaam composiet
  Duurzaam Composiet heeft een lager CO2-verbruik dan hout, staal en beton en heeft een verwachte levensduur van 50+ jaar
 • Daléro | Weinig onderhoud nodig
  Weinig onderhoud Composiet is eenvoudig te monteren en heeft weinig tot geen onderhoud nodig
 • Daléro | Sterk composiet
  Sterk In sommige gevallen is composiet zelfs sterker dan staal
 • Daléro | Brandwerend
  Brandwerend Door het gebruik van specifieke harssoorten is composiet brandwerend
 • Daléro | Op maat te ontwerpen
  Op maat te ontwerpen Composiet is in veel mogelijke vormen te ontwerpen en produceren
 • Daléro | Chemisch bestendig composiet
  Chemisch bestendig Composiet weerstaat zeer agressieve chemicaliën
 • Daléro | Licht gewicht composiet
  Licht gewicht Composiet profielen zijn aanzienlijk lichter dan stalen profielen
 • Daléro | Niet magnetisch
  Niet magnetisch Composiet wordt niet beïnvloed door magnetische velden