Het proces: open moulding

De productie van glasvezelversterkte kunststof (GVK) roosters vindt plaats door middel van een open moulding proces. Tijdens dit proces worden de glasvezelstrengen in een met hars gevulde mal samengebracht. Na uitharding resulteert dit in een kunststof rooster met open mazen. Dit levert twee primaire voordelen op: een zeer hoge sterkte en een maximale corrosieweerstand.

Glasvezelversterkte kunststof roosters

Glasvezelversterkt kunststof is een composiet gemaakt van glasvezel in combinatie met hars. Om verschillende mechanische eigenschappen te behalen, wordt gekozen uit verschillende harssoorten, waaronder isoftaal, orthoftaal en vinylester. Een glasvezelversterkte kunststof rooster biedt verschillende voordelen ten opzichte van roosters gemaakt van bijvoorbeeld staal. Zo is glasvezelversterkt kunststof sterk en beschikt het over een maximale corrosieweerstand. Hierdoor gebruiken veel bedrijven het in corrosieve omgevingen, om de onderhoudskosten te verlagen. GVK roosters kennen verschillende toepassingen, zoals in loopbruggen en bovengrondse platformen. 

Open moulding

Het open moulding proces verloopt als volgt. Voor elk rooster wordt gebruikgemaakt van een mal. Deze mal wordt laag voor laag gevuld met hars en glasvezel om de gewenste dikte en panelendimensie te verkrijgen. Wanneer dit doel is bereikt, wordt het paneel uit de mal verwijderd. Het resultaat is een glasvezelversterkte kunststof rooster voorzien van open maas. Gezien ons brede scala van mallen zijn er veel vormen en hoogtes GVK roosters mogelijk. 

GVK Roosters