MAATWERK PROFIELEN

GVK profiel op maat laten maken?

Bent u al bekend met GVK profielen? GVK oftewel Glasvezel Versterkt Kunststof profielen hebben een hoge sterkte-gewichtsverhouding en een hoge weerstand tegen corrosie en chemische schade. Dit maakt ze bijvoorbeeld ideaal om te gebruiken in de bouw en voor industriële toepassingen. Bij Daléro kunnen we deze profielen volledig op maat voor u maken.

Om een maatwerk GVK profiel te maken doorlopen we de volgende stappen:

Ontwerpfase van het profiel

Eerst bepalen we op basis van de specifieke toepassingsvereisten de vorm, grootte en de mechanische eigenschappen van het GVK profiel. Dit doen we met behulp van CAD-software (computer-aided design). Daléro is een ervaren leverancier van GVK profielen en vervult graag de rol van sparringpartner tijdens dit traject. Met de afdeling Productie als klankbord komen we tot een solide eindresultaat.

Materiaalselectie

Vervolgens is het belangrijk om de juiste hars- en versterkingsmaterialen te selecteren voor het gewenste GVK profiel. Deze materiaalselectie is afhankelijk van de toepassingseisen, zoals de vereiste corrosieweerstand, mechanische sterkte of brandveiligheid.

Fabricage van de benodigde mal

Een GVK pultrusiematrijs is een type matrijs dat speciaal wordt ontworpen voor het pultrusieproces. Tijdens het pultrusieproces gebruikt men de matrijs om het composietmateriaal te vormen. De matrijs moet daarom een specifieke vorm en afmetingen hebben, passend bij het te produceren GVK profiel.

Fabricage van het GVK profiel

Het fabricageproces voor op maat gemaakte GVK profielen omvat meestal pultrusie, waarbij een (glas)vezelversterkt composiet continu door een harsbad en vervolgens door een verwarmde matrijs wordt getrokken om de hars uit te harden en de gewenste vorm te creëren. 

Kwaliteitscontrole

Zodra het GVK profiel is vervaardigd, onderwerpen we het aan strenge kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat het aan de gespecificeerde vereisten voldoet. Denk hierbij aan het testen op mechanische sterkte, chemische weerstand, brandveiligheid en maatnauwkeurigheid.

Levering

Ten slotte verpakken we al onze leveringen van GVK profielen op solide wijze voor transport en worden onze zendingen door heel Europa afgeleverd op de gewenste locatie van de klant.

Door de samenwerking op te zoeken met Daléro kiest u voor zekerheid. Wij zijn een gerenommeerde GVK-leverancier die ervaring heeft met het maken van maatwerk profielen. We zijn u graag van dienst.

Offerte aanvragen

 
Zelf op maat maken

Is er slechts een kleine aanpassing nodig, bijvoorbeeld in de lengte? Dan kunt u de profielen ook gemakkelijk zelf op maat maken door ze te zagen of slijpen.


Maatwerk kunststof profielen

Op maat gemaakte profielen zijn kunststof profielen speciaal ontworpen en vervaardigd om te voldoen aan specifieke vereisten en specificaties, die niet beschikbaar zijn als standaardproducten. In industriële toepassingen zoals de bouw, agrarische sector, HVAC en machinebouw maakt men veel gebruik van op maat gemaakte profielen.

Op maat gemaakte profielen zijn vaak duurder dan standaardprofielen, maar ze bieden verschillende voordelen, zoals de mogelijkheid om aan specifieke toepassingseisen te voldoen en de behoefte aan extra fabricage of montage te verminderen. Het is belangrijk om samen te werken met een gerenommeerde fabrikant die ervaring heeft met het maken van aangepaste profielen om ervoor te zorgen dat het eindproduct van hoge kwaliteit is en voldoet aan de gestelde eisen.

STANDAARD

Composiet profielen

Wij leveren composiet profielen in alle soorten en maten.
In ons uitgebreide standaard assortiment vindt u profielen in verschillende vormen, afmetingen, diktes en lengtes.

LEES MEER

U Profiel op maat

Een GVK U profiel is een type Glasvezel Versterkt Kunststof (GVK) profiel dat de vorm heeft van een ‘U’. Het wordt vaak gebruikt in constructie en industriële toepassingen waar een hoge sterkte-gewichtsverhouding, corrosieweerstand en duurzaamheid vereist zijn. GVK U profielen hebben een licht gewicht, maar zijn toch sterk en stijf. Hierdoor vormen ze een ideaal alternatief voor traditionele materialen zoals staal of aluminium.

Het fabricageproces voor GVK U profielen omvat meestal pultrusie, een continu proces waarbij composiet materialen door een verwarmde matrijs worden getrokken om de gewenste vorm te creëren. De composiet materialen die in het fabricageproces worden gebruikt, bestaan uit een versterkingsmateriaal zoals glasvezel, koolstofvezel of aramide en een harsmatrix zoals polyester, vinylester of epoxy. De combinatie van deze materialen zorgt voor een zeer duurzaam en corrosiebestendig product.

GVK U profielen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en kleuren, afhankelijk van de specifieke toepassingsvereisten. Ze zijn bruikbaar voor een verscheidenheid aan toepassingen, waaronder constructieondersteuning, beheer van elektrische kabels en beschermende behuizingen voor machines en apparatuur.

Bij het selecteren van een GVK U profiel is het belangrijk rekening te houden met factoren zoals de vereiste mechanische sterkte, chemische weerstand en de omgevingsomstandigheden van de toepassing. Het is ook belangrijk om samen te werken met een gerenommeerde fabrikant die advies kan geven over de selectie van materialen en het fabricageproces om ervoor te zorgen dat het eindproduct aan de specifieke eisen voldoet.
 

Toepassingen voor maatwerk profielen

Op maat gemaakte GVK profielen (Glasvezel Versterkt Kunststof) zijn te gebruiken in een breed scala aan toepassingen in verschillende industrieën, waaronder:

Constructie
Op maat gemaakte GVK profielen zijn in de bouwsector te gebruiken voor structurele elementen, zoals balken, kolommen en spanten. Ze bieden een hoge sterkte, duurzaamheid en weerstand tegen corrosie en vuur.

Infrastructuur
In de infrastructuurindustrie gebruikt men GVK profielen voor verschillende toepassingen, waaronder brugdekken, leuningen en elektriciteitspalen. Ze bieden een hoge sterkte, duurzaamheid en weerstand tegen corrosie en vuur.

Elektrisch
Op maat gemaakte GVK profielen zijn bruikbaar in elektrische toepassingen, zoals kabelgoten, ladderrekken en draagconstructies. Ze hebben uitstekende elektrische isolatie-eigenschappen, een hoge sterkte en weerstand tegen corrosie.

Maritiem
Op maat gemaakte GVK profielen zijn in de maritieme industrie te gebruiken voor scheepsrompen, dekken en andere structurele componenten. Ze bieden een hoge sterkte-gewichtsverhouding, weerstand tegen corrosie en waterabsorptie en een uitstekende weerstand tegen vermoeidheid.

Automobiel
GVK profielen zijn in de auto-industrie te gebruiken voor verschillende toepassingen, waaronder carrosseriepanelen, interieurcomponenten en structurele componenten. Ze bieden een hoge sterkte en stijfheid, hebben een licht gewicht en een uitstekende slagvastheid.

Op maat gemaakte GVK profielen zijn te gebruiken voor bijna alle toepassingen die een lichtgewicht, zeer sterk en duurzaam materiaal vereist met een uitstekende weerstand tegen corrosie, brand en vermoeidheid. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op. Bekijk ook onze standaard GVK profielen en kunststof profielen.
 

De voordelen van composiet profielen

 • Daléro | Geen corrosie
  Geen corrosie Composiet roest en rot niet en is bestand tegen alle weersomstandigheden
 • Daléro | Duurzaam composiet
  Duurzaam Composiet heeft een lager CO2-verbruik dan hout, staal en beton en heeft een verwachte levensduur van 50+ jaar
 • Daléro | Weinig onderhoud nodig
  Weinig onderhoud Composiet is eenvoudig te monteren en heeft weinig tot geen onderhoud nodig
 • Daléro | Sterk composiet
  Sterk In sommige gevallen is composiet zelfs sterker dan staal
 • Daléro | Brandwerend
  Brandwerend Door het gebruik van specifieke harssoorten is composiet brandwerend
 • Daléro | Op maat te ontwerpen
  Op maat te ontwerpen Composiet is in veel mogelijke vormen te ontwerpen en produceren
 • Daléro | Chemisch bestendig composiet
  Chemisch bestendig Composiet weerstaat zeer agressieve chemicaliën
 • Daléro | Licht gewicht composiet
  Licht gewicht Composiet profielen zijn aanzienlijk lichter dan stalen profielen
 • Daléro | Niet magnetisch
  Niet magnetisch Composiet wordt niet beïnvloed door magnetische velden