GVK Roosters

Wij leveren composiet roosters in alle soorten en maten. Onze glasvezelversterkte kunststof (GVK) looproosters worden gemaakt door glasvezel en thermische hars te combineren in een mal. Hierdoor ontstaat een kunststof rooster met maasopeningen. De GVK roosters zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, mazen, kleuren, diktes en afwerkingen. Wat u ook kiest, onze roosters voldoen standaard aan de Europese norm.

Custom Made

Maatwerk roosters

Heeft u het door u gewenste composiet rooster nog niet gevonden?
Geen probleem: Daléro is specialist in maatwerk. Graag ontwikkelen we een rooster dat volledig aan uw wensen voldoet.

Lees meer

Wat is een GVK rooster?

Een GVK rooster is een glasvezelversterkt kunststof rooster: een rooster van een composiet materiaal gemaakt van een combinatie van hars en glasvezelversterking. GVK roosters hebben verschillende voordelen ten opzichte van traditionele materialen zoals staal, hout en aluminium, waaronder een hoge sterkte-gewichtsverhouding, corrosieweerstand, duurzaamheid en het feit dat ze weinig onderhoud vereisen. Benieuwd naar de mogelijkheden van GVK roosters in uw situatie? Bij Daléro denken we graag met u mee.

GVK roosters worden vaak gebruikt in industriële, commerciële en residentiële toepassingen waar de combinatie van sterkte, duurzaamheid en corrosieweerstand essentieel is. Hierbij kun je denken aan omgevingen waar blootstelling aan agressieve chemicaliën, hoge vochtigheid of extreme temperaturen wordt verwacht, zoals in afvalwaterzuiveringsinstallaties, chemische verwerkingsfaciliteiten, offshore booreilanden en voedselverwerkende fabrieken.

GVK roosters zijn maakbaar in een breed scala aan maten, diktes en configuraties voor verschillende toepassingen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en met verschillende afwerkingen, waardoor ze een veelzijdige en esthetisch aantrekkelijke optie vormen voor vele situaties.

Wat kost een GVK rooster?

De prijs van GVK roosters kan sterk variëren. Deze is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, dikte, configuratie en toepassing van het rooster. Een andere factor die de prijs kan beïnvloeden is de bestelde hoeveelheid.

Benader ons om een nauwkeurige offerte te krijgen op basis van de projectspecificaties een gerenommeerde leverancier of fabrikant van GVK roosters. Daléro geeft graag advies over het beste type GVK rooster voor uw toepassingen, maar ook over installatie en onderhoud. Ook kunt u kiezen voor een rooster op maat. Indien gewenst brengen wij een offerte op maat voor u uit, waarin we de kosten opnemen die relevant zijn voor uw project.

Ontvangt u graag een vrijblijvende aanbieding? Vraag dan een offerte aan. Wij gaan vervolgens voor u aan de slag met een passende offerte, inclusief prijs en levertijd.

Composiet roosters van Daléro

Een composiet rooster is een rooster gemaakt van hars en versterkt door glasvezel. Composiet roosters hebben een reeks voordelen ten opzichte van traditionele materialen zoals staal, hout en beton, waaronder een hoge sterkte-gewichtsverhouding, corrosieweerstand, duurzaamheid en weinig onderhoud.

Onze composiet roosters maken we met behulp van een mal, waarbij er keuze is uit verschillende maten, diktes en configuraties voor verschillende toepassingen. Onze roosters zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Hierdoor zijn ze een veelzijdige en esthetisch aantrekkelijke optie is voor vele toepassingen.

Kortom: composiet roosters bieden een veelzijdige en duurzame oplossing voor uiteenlopende toepassingen in diverse industrieën en sectoren. En ook voor GVK profielen zit u goed bij Daléro. Heeft u interesse of wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Kunststof roosters toepassen

GVK roosters kennen een breed scala aan toepassingen in verschillende industrieën en sectoren, dankzij hun unieke eigenschappen, waaronder een hoge sterkte, duurzaamheid en corrosiebestendigheid. Enkele veelvoorkomende toepassingen van GVK roosters zijn:

Industriële vloeren

GVK roosters zijn te gebruiken als vloer in industriële en commerciële faciliteiten. Hierbij profiteren gebruikers van het antislipoppervlak, de duurzaamheid en het vermogen om zware belastingen te weerstaan.

Looppaden en platformen

GVK roosters zijn te gebruiken om veilige en slipvaste looppaden en platforms te creëren in industrieën zoals water- en afvalwaterbehandeling, chemische verwerking en voedselverwerking.

Trappen en ladders

GVK roosters zijn te gebruiken bij het maken van trappen en ladders, vanwege de hoge sterkte en slipvaste eigenschappen.

Bruggen

GVK roosters zijn te gebruiken als lichtgewicht en corrosiebestendig alternatief voor traditionele brugdekmaterialen zoals hout en staal.

Maritieme toepassingen

In de maritieme industrie maakt men veel gebruik van GVK roosters vanwege de weerstand tegen zoutwatercorrosie en het vermogen om zware omgevingsomstandigheden te weerstaan. Wij zijn bijvoorbeeld leverancier van GVK jachthaven looproosters die we indien gewenst voorzien van een antislip gritlaag.

Olie- en gasindustrie

GVK roosters zijn in de olie- en gasindustrie te gebruiken voor toegangsplatforms, loopbruggen en dekken op offshore boorplatforms.

Transport

In de transportindustrie gebruikt men GVK roosters voor het dekken van vrachtwagens en opleggers, maar ook voor voetgangersbruggen en looppaden.

Bouwkundige toepassingen

GVK roosters zijn toepasbaar in bouwkundige toepassingen zoals gevelbekleding en zonwering, vanwege de esthetische aantrekkingskracht en duurzaamheid.

Agrarische sector en vijvers

GVK roosters zijn in de agrarische sector en vijverbouw te gebruiken voor vloeren, bordessen en vijverfilters.


Kortom, composiet roosters zijn een veelzijdige en duurzame oplossing voor uiteenlopende toepassingen in diverse industrieën en sectoren.

De voordelen van composiet roosters

 • Daléro | Geen corrosie
  Geen corrosie Composiet roest en rot niet en is bestand tegen alle weersomstandigheden
 • Daléro | Duurzaam composiet
  Duurzaam Composiet heeft een lager CO2-verbruik dan hout, staal en beton en heeft een verwachte levensduur van 50+ jaar
 • Daléro | Weinig onderhoud nodig
  Weinig onderhoud Composiet is eenvoudig te monteren en heeft weinig tot geen onderhoud nodig
 • Daléro | Sterk composiet
  Sterk In sommige gevallen is composiet zelfs sterker dan staal
 • Daléro | Brandwerend
  Brandwerend Door het gebruik van specifieke harssoorten is composiet brandwerend
 • Daléro | Op maat te ontwerpen
  Op maat te ontwerpen Composiet is in veel mogelijke vormen te ontwerpen en produceren
 • Daléro | Chemisch bestendig composiet
  Chemisch bestendig Composiet weerstaat zeer agressieve chemicaliën
 • Daléro | Niet magnetisch
  Niet magnetisch Composiet wordt niet beïnvloed door magnetische velden