Pultrusie

Wat is pultrusie?

Pultrusie is een productieproces dat wordt gebruikt om composiet materialen met een constante doorsnede te maken. De term is een combinatie van het engelse ‘pull’ (trekken) en het woord ‘extrusie’. Bij pultrusie trekt men continu vezels (zoals glas, koolstof of aramide) door een harsbad en waarna een verwarmde matrijs de vezels vormt en de hars uithardt tot het gewenste eindproduct.

Met behulp van dit proces is het mogelijk om sterke, lichtgewicht composietonderdelen te maken met uitstekende sterkte-gewichtsverhoudingen. Gepultrudeerde GVK profielen zijn te vinden in verschillende industrieën, waaronder de bouw, HVAC, Agro-industrie en de maritieme sector.

Enkele voordelen van pultrusie zijn de mogelijkheid om complexe vormen met een consistente kwaliteit te creëren en de mogelijkheid om de eigenschappen van de composiet aan te passen door verschillende vezels, harsen en productieprocessen te selecteren. Anderzijds vereist het proces ook gespecialiseerde apparatuur en expertise, en is het veelal geschikt en kosteneffectief voor de grote(re) productieruns.

Hoe werkt pultrusie?

Pultrusie is een continu productieproces dat verschillende stappen omvat:

Vezelversterking
Men trekt continu vezels, zoals glas, koolstof of aramide, uit spoelen en leidt deze door een harsbad. De hars hecht de vezels aan elkaar en geeft het eindproduct sterkte en stijfheid.

Voorvormen
De vezels worden voorgevormd in de gewenste vorm en ingevoerd in de pultrusiemachine.

Verwarming
De pultrusiemachine omvat een reeks verwarmde matrijzen die de temperatuur van het vezel/harsmengsel geleidelijk verhogen. De hitte helpt de hars uit te harden en een sterke binding tussen de vezels te creëren.

Vormgeving
Terwijl het vezel/harsmengsel door de verwarmde matrijzen gaat, neemt het de vorm van de matrijzen aan. De matrijzen kunnen op maat worden ontworpen, waardoor een grote verscheidenheid aan vormen en profielen te creëren is.

Trekken
Een reeks trekmechanismen, die typisch worden aangedreven door een motor, trekken het uitgeharde composiet materiaal door de pultrusiemachine. Door middel van de trekkracht blijft de spanning in de vezels behouden. Dit helpt om tijdens het hele proces een consistente kwaliteit te garanderen.

Snijden
Nadat het composiet materiaal door de machine is getrokken, snijdt men het op de gewenste lengte en om het vervolgens af te koelen.

Over het algemeen is het pultrusieproces sterk geautomatiseerd en is het aan te passen om composiet materialen met specifieke eigenschappen en vormen te creëren.

Image
Daléro Pultrusie

Pultrusie profielen

Pultrusie profielen zijn continue, lange en dunne composietvormen die worden vervaardigd met behulp van het pultrusieproces. Deze profielen zijn meestal gemaakt van vezels (zoals glas, koolstof of aramide) en een harsmatrix en zijn aan te passen aan specifieke ontwerpvereisten.

Gepultrudeerde profielen kunnen in een breed scala aan vormen en maten worden geproduceerd, waaronder:

Gepultrudeerde profielen bieden een aantal voordelen ten opzichte van andere materialen, zoals staal of aluminium. Ze zijn lichtgewicht, sterk en duurzaam en aan te passen aan specifieke ontwerpvereisten. Bovendien zijn gepultrudeerde profielen bestand tegen corrosie, chemicaliën en UV-straling, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in ruwe omgevingen.

Gepultrudeerde profielen zijn te gebruiken in een verscheidenheid aan toepassingen, bijvoorbeeld in de bouw, ruimtevaart, auto-industrie, scheepvaart en consumentengoederen. Voorbeelden van gepultrudeerde profieltoepassingen zijn brugdekken, gevels van gebouwen, windturbinebladen, carrosseriedelen van auto's en sportartikelen.
 

Profieltrekken tot het eindproduct

Gepultrudeerde profielen zijn als eindproduct te gebruiken in een breed scala aan toepassingen waar lichtgewicht, sterke en duurzame materialen vereist zijn. Enkele voorbeelden van producten voor eindgebruik gemaakt van gepultrudeerde profielen zijn:

Structurele ondersteuningen
In de bouwsector gebruikt men gepultrudeerde profielen vaak als structurele ondersteuningen voor gebouwen, bruggen en andere infrastructuur. Ze kunnen traditionele materialen zoals staal en beton vervangen, waardoor ze meer sterkte en duurzaamheid bieden en tegelijkertijd het gewicht en de onderhoudskosten verlagen.

Raam- en deurkozijnen
Gepultrudeerde profielen zijn te gebruiken om raam- en deurkozijnen te maken voor residentiële en commerciële gebouwen. Ze zijn lichtgewicht, sterk en bestand tegen corrosie, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in ruwe omgevingen.

Elektrische kabelgoten
Van gepultrudeerde profielen kunnen kabelgoten voor elektrische bedrading worden gemaakt. Ze bieden uitstekende elektrische isolatie-eigenschappen en zijn bestand tegen corrosie en UV-straling.

Transportcomponenten
Gepultrudeerde profielen zijn te gebruiken om lichtgewicht en sterke componenten te maken voor de transportindustrie, zoals carrosseriedelen voor auto's, vliegtuiginterieurs en maritieme constructies.

Over het algemeen bieden gepultrudeerde GVK profielen een breed scala aan voordelen als eindproduct, waaronder sterkte, duurzaamheid, corrosiebestendigheid en aanpassingsmogelijkheden. Ze kunnen worden ontworpen om te voldoen aan specifieke prestatie-eisen (maatwerk GVK). Hierdoor zijn ze ideaal voor gebruik in uiteenlopende toepassingen in meerdere industrieën.

Wilt u meer weten over dit proces of de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem contact met ons op.

Contact