Duurzaam alternatief

Voor een betere toekomst

Onze glasvezelversterkte kunststof profielen en roosters vormen een duurzaam alternatief voor een betere toekomst. De hoge sterkte van het materiaal leidt tot een minimalisering van het grondstofverbruik. Daarnaast maken we gebruik van een energiezuinig productieproces en is er gedurende de levensduur van het product significant minder onderhoud nodig dan bij traditionele materialen zoals metaal en hout.

Contact opnemen

Duurzaam op elke R

Op het gebied van duurzaamheid werken wij met de R-ladder van het RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland). Deze ladder onderscheidt de strategieën Rethink (R1), Reduce (R2), Reuse (R3), Repurpose (R4) en Recylce (R5). Hierbij geldt: hoe lager het cijfer, hoe hoger de mate van circulariteit. Daléro besteedt op verschillende manieren aandacht aan deze strategieën. Zo houden wij grip op het materiaalgebruik binnen onze supply chain - nu en in de toekomst.

Image
Daléro | Duurzaam composiet

Rethink | lange levensduur zonder onderhoud

Onze GVK producten zijn licht van gewicht, gaan zeer lang mee en hebben, in tegenstelling tot traditionele materialen zoals hout, staal en beton, nagenoeg geen onderhoud nodig om de levensduur te verlengen.

Reuse en Repurpose | hergebruik

GVK producten hebben een verwachte levensduur van méér dan 50 jaar. Gedurende deze levensduur kunnen ze zonder problemen worden hergebruikt. Daarnaast zijn de producten zeer eenvoudig te bewerken voor een vergelijkbare of nieuwe toepassing.

Reduce | halvering van de afvalstroom

Door de lange levensduur en het feit dat onderhoud niet nodig is, spaart u met de keuze voor glasvezelversterkte kunststof roosters en profielen preventief afvalstromen uit, nu en in de toekomst.

Recycle | einde levensduur

Composiet is een recyclebaar product: het is 100% mechanisch te recyclen tot vulstof voor diverse andere toepassingen. Op dit moment wordt bovendien intensief onderzoek gedaan naar pyrolyse, waarmee je de oorspronkelijke vezels terug kan winnen.

De Sustainable Development Goals (SDG’s) van Daléro

  1. Gender gelijkheidGendergelijkheid betekent gelijke rechten, gelijke verantwoordelijkheden en vooral: gelijke kansen voor man en vrouw, jongen en meisje. Wist u dat in Nederland slechts 4.82% van alle CEO’S vrouw is? Daléro helpt dit percentage verhogen: onze oprichtster en eigenaar is namelijk een vrouw. Ook in onze keten streven wij naar gelijkheid tussen man en vrouw. Het is voor ons van belang dat zowel mannen als vrouwen (management)functies bekleden. Met een vrouwelijke projectmanager van de GVK profielen en diverse andere vrouwelijke collega’s zit dit wel goed.

    Tenslotte is Daléro ambassadeur van Melania, voor en door sterke vrouwen. Melania streeft ernaar vrouwen economisch te empoweren; zo zet de organisatie duurzame ontwikkeling in gang en geeft deze aanzet tot een inclusieve samenleving waarin vrouwenrechten worden gerespecteerd. Vanuit een onafhankelijke economische positie kunnen vrouwen zelf de richting van hun leven bepalen en volwaardig deelnemen aan de maatschappij. Melania strijdt wereldwijd voor vrouwenrechten en gelijke kansen voor mannen en vrouwen.
  2. Eerlijk werkWanneer Daléro groeit, groeien onze partners ook. Dit betekent dat we meer impact kunnen maken. Wij stellen vaste eisen aan onze leveranciers, met als uitgangspunt een waardige werkomgeving voor iedereen. Dit is zichtbaar in productieomgevingen met bijvoorbeeld de benodigde luchtbehandeling, aandacht voor veiligheidsnormen en sociale initiatieven. Zo worden er jaarlijkse vele evenementen georganiseerd, van danswedstrijden tot sportactiviteiten om medewerkers van de productievloer tot op managementniveau verbonden en aangesloten te houden.

    “The first rule of business is FUN”
  3. Verantwoorde consumptieDaléro onderzoekt op dit gebied meerdere mogelijkheden, namelijk: het gebruik van gerecycled RVS voor ons bevestigingsmateriaal, de terugname bij End-Of-Life (EOL) van onze GVK roosters, het gebruik van bio-composieten en recyclaat in onze profielen, het recyclen van producten en het minimaliseren van het plastic verpakkingsmateriaal van onze producten.