Unieke eigenschappen van GVK profielen

Composiet profielen zijn structurele vormen gemaakt van composiet materialen. Deze materialen zijn samengesteld uit twee of meer verschillende materialen die samen een nieuw materiaal met unieke eigenschappen creëren. Het meest voorkomende type composietprofiel is gemaakt van vezels ingebed in een matrixmateriaal, zoals glasvezelversterkt polymeer (GVK).

Composiet profielen van Daléro bieden een aantal voordelen ten opzichte van traditionele materialen, waaronder een hoge sterkte-gewichtsverhouding, weerstand tegen corrosie en weersinvloeden en een lage thermische geleidbaarheid. Ze zijn ook niet-geleidend en niet-magnetisch, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in elektrische en magnetische toepassingen.

Maatwerk profielen

Wij kunnen composiet profielen ontwerpen en vervaardigen die voldoen aan specifieke belastingeisen en prestatiekenmerken. Deze zijn te gebruiken in een breed scala van industrieën, waaronder de lucht- en ruimtevaart, de automobielindustrie, de bouw en de scheepvaart.

Materialen gebruikt bij profielen

Naast GVK zijn er ook andere soorten composiet materialen die in profielen worden gebruikt, namelijk aramidevezelversterkte polymeer (AFRP), basaltvezelversterkte polymeer (BFRP) en natuurlijke vezelversterkte polymeer (NFRP). De specifieke materiaalkeuze is afhankelijk van de toepassing en de gewenste eigenschappen van het eindproduct.

Wilt u meer weten over onze GVK profielen of de mogelijkheden voor uw organisatie?
Of bent u op zoek naar een GVK buis, GVK rooster of GVK profiel op maat?
Neem dan contact met ons op.

CONTACT