Kunststof buizen van Daléro

Kunststof buizen zijn buizen gemaakt van plastic materialen zoals polyvinylchloride (PVC), polyethyleen (PE), polypropyleen (PP). Maar ook buizen gemaakt van glasvezel versterkt kunststof (GVK) vallen onder deze noemer. In verschillende industrieën en voor verschillende toepassingen maakt men gebruik van GVK buizen, bijvoorbeeld voor verlichting, bewegwijzering, telecommunicatie en meubilair. Bent u op zoek naar GVK buizen? Dan bent u bij Daléro aan het juiste adres.

Een van de belangrijkste voordelen van kunststof buizen, en dan vooral van GVK buizen, is hun lichte gewicht en eenvoudige installatie. Hierdoor zijn de buizen een populaire keuze voor veel bouwprojecten. Kunststof buizen van Daléro zijn nagenoeg niet gevoelig voor zonlicht en zijn ook niet gevoelig voor hoge temperaturen of chemicaliën. Ze zijn daarnaast bestand tegen corrosie, chemische schade en aanslag, waardoor ze een betrouwbare en duurzame optie vormen.

Lichter én sterker dan staal

Wist u dat glasvezelversterkte kunststof buizen bekend staan om hun hoge sterkte-gewichtsverhouding? GVK buizen zijn daarnaast lichter dan staal. Hierdoor vormen ze een uitstekend alternatief voor traditionele materialen in toepassingen waar gewichtsvermindering van cruciaal belang is.

Het moge duidelijk zijn: kunststof buizen zijn een veelzijdige en kosteneffectieve optie voor veel industrieën en toepassingen. Met nagenoeg geen onderhoud gedurende de levensduur vormen ze een betrouwbare keuze waar u in de toekomst lang plezier van zult hebben.

Wilt u meer weten over onze GVK buizen of de mogelijkheden voor uw organisatie?
Neem dan contact met ons op.

CONTACT

Custom Made

Maatwerk profielen

Heeft u het gewenste composiet profiel nog niet gevonden?
Geen probleem: Daléro is specialist in maatwerk. Graag ontwikkelen we een profiel dat volledig aan uw wensen voldoet.

Lees meer

Wat is een GVK buis?

GVK staat voor glasvezel versterkt kunststof. Het is een composiet materiaal gemaakt door glasvezels te combineren met een hars. Hierdoor ontstaat een sterk, lichtgewicht en corrosiebestendig materiaal. U kunt GVK buizen gebruiken voor verschillende toepassingen, zoals leidingen, elektrische isolatie, constructie en in maritieme industrieën. Ze zijn zeer duurzaam en hebben een hoge sterkte-gewichtsverhouding, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen waarbij gewichtsvermindering en corrosiebestendigheid kritieke factoren zijn.

GVK buizen kennen verschillende voordelen:

  • Corrosiebestendigheid: GVK buizen zijn niet-corrosief en worden niet beïnvloed door ruwe omgevingen of blootstelling aan chemicaliën. Hierdoor zijn ze een ideale keuze voor toepassingen in industrieën zoals chemie, olie en gas en afvalwater.
  • Duurzaamheid: GVK buizen hebben een langere levensduur dan traditionele materialen zoals staal of hout. Ze zijn bestand tegen omgevingsfactoren zoals vocht, UV-licht en temperatuurschommelingen, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in barre buitenomstandigheden.
  • Weinig onderhoud: GVK buizen vereisen een minimaal onderhoud en een verflaag of coating is niet nodig. Dit verlaagt de onderhoudskosten gedurende de levensduur van het product.
  • Elektrische isolatie: GVK buizen zijn uitstekende elektrische isolatoren, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in toepassingen waar elektrische geleidbaarheid een probleem is.

GVK buizen bieden een reeks voordelen ten opzichte van traditionele materialen. Niet voor niets worden ze steeds vaker gekozen voor een verscheidenheid aan toepassingen in verschillende industrieën. Heeft u interesse in onze buizen, GVK profielen of wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Glasvezelversterkt buisprofiel kopen?

Daléro is leverancier van glasvezelversterkte kunststof buisprofielen. Bij ons bent u aan het juiste adres wanneer u een GVK buisprofiel wilt kopen. Op onze website vindt u ons productaanbod. Het is belangrijk om rekening te houden met de specificaties en vereisten van het GVK buisprofiel dat u nodig heeft, zoals de diameter, lengte en sterkte-eigenschappen. Deze informatie kan u helpen uw opties te verfijnen en het beste product voor uw behoeften te vinden. Bovendien kan het nuttig zijn om ons vroegtijdig te betrekken om ervoor te zorgen dat het GVK buisprofiel dat u selecteert geschikt is voor uw specifieke toepassing. Komt u er niet helemaal aan uit of heeft u vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u graag van dienst en adviseren u graag.

Wilt u een vrijblijvende aanbieding ontvangen? Vraag dan een offerte aan. Wij gaan vervolgens aan de slag met een passend voorstel, inclusief prijs en levertijd.

GVK buisprofielafmetingen

GVK buisprofielen (glasvezel versterkt kunststof) zijn er in verschillende maten en vormen, afhankelijk van de toepassingen en technische vereisten.

Ronde buizen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en lopen uiteen van 12,7mm tot 610mm, met wanddiktes van 1,5mm tot 12,7mm. De specifieke maten en vormen van GVK buisprofielen kunnen sterk variëren, afhankelijk van de fabrikant en de toepassing.

In de bovenstaande tabel vindt u onze beschikbare maten. Deze lopen uiteen van een 19mm diameter met een bijbehorende wanddikte van 5mm tot een diameter van 160mm met een bijbehorende wanddikte van 10mm. De lengtematen stemmen we af op u als klant. Hierbij gaat het altijd om maatwerk. De buizen worden in de fabriek op de juiste lengte gemaakt. Veelal worden onze GVK buisprofielen in grotere lengtematen besteld en door de gebruiker op de juiste maat gezaagd. Dit maakt het werken met glasvezel versterkte buisprofielen extra flexibel.