Kunststof H profielen

Een GVK H profiel is een type profiel gemaakt van glasvezelversterkt polymeer (GVK) materiaal met een vorm die lijkt op de letter ‘H’. GVK H profielen hebben een uitstekende sterkte-gewichtsverhouding, corrosieweerstand en duurzaamheid. Hierdoor worden ze veel gebruikt in verschillende industrieën.

De H-vorm van het profiel zorgt voor extra sterkte en stabiliteit. Hierdoor is dit type profiel geschikt voor toepassingen die structurele ondersteuning vereisen, zoals balken, kolommen en platforms. GVK H profielen worden ook gebruikt bij de constructie van voetgangersbruggen, looppaden en andere constructies die een hoge sterkte en duurzaamheid vereisen.

GVK H profielen worden gemaakt met behulp van een pultrusieproces, waarbij ononderbroken vezelstrengen door een harsbad worden getrokken en vervolgens door een verwarmde matrijs, die het profiel vormt. De vezels die men in GVK H profielen gebruikt, worden voornamelijk gemaakt van glas.

Voordelen van GVK H-profielen

Enkele voordelen van het gebruik van GVK H profielen ten opzichte van traditionele materialen zoals staal of hout, zijn hun weerstand tegen corrosie, lage onderhoudsvereisten en installatiegemak vanwege hun lichtgewicht karakter. Bovendien zijn GVK H profielen niet-geleidend, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in omgevingen met elektrische gevaren.

Wilt u meer weten over onze GVK profielen of de mogelijkheden voor uw organisatie?
Of bent u op zoek naar een GVK buis, GVK rooster of GVK profiel op maat?
Neem dan contact met ons op.

CONTACT