Kunststof I profielen

GVK I profielen zijn structurele profielen gemaakt van glasvezelversterkt polymeer (GVK) materiaal. Ze worden vaak gebruikt in de bouw, met name in corrosieve of ruwe omgevingen waar traditionele stalen of houten profielen mogelijk niet geschikt zijn.

GVK I profielen zijn genoemd naar hun dwarsdoorsnedevorm, die lijkt op de letter ‘I’. Ze hebben meestal een lange verticale flens (lijf), met kortere horizontale flenzen aan de boven- en onderkant. De specifieke afmetingen en het ontwerp van het profiel kunnen variëren afhankelijk van de beoogde toepassing en belastingvereisten.

GVK I profielen bieden een aantal voordelen ten opzichte van traditionele materialen, waaronder een hoge sterkte-gewichtsverhouding, weerstand tegen corrosie en weersinvloeden en een lage thermische geleidbaarheid. Ze zijn ook niet-geleidend en niet-magnetisch, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in elektrische en magnetische toepassingen.

Toepassing van GVK I-profielen

GVK I profielen gebruikt men vaak in toepassingen zoals roostersystemen, leuningen, ladders en structurele ondersteuningen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en zijn aan te passen aan specifieke ontwerpvereisten.

Wilt u meer weten over onze GVK profielen of de mogelijkheden voor uw organisatie?
Of bent u op zoek naar een GVK buis, GVK rooster of GVK profiel op maat?
Neem dan contact met ons op.

CONTACT