Wat is een GVK profiel?

GVK staat voor glasvezel versterkt kunststof. Het is een composiet materiaal dat men maakt door glasvezels te combineren met een polymeerhars. Hierdoor ontstaat een sterk, lichtgewicht en corrosiebestendig materiaal. GVK profielen kennen verschillende toepassingen, bijvoorbeeld bij leidingwerk, elektrische isolatie, constructie, de bouw van koeltorens en/of luchtbehandelingssystemen en in maritieme industrieën. Ze zijn zeer duurzaam en hebben een hoge sterkte-gewichtsverhouding. Dit maakt de profielen ideaal voor toepassingen waarbij gewichtsvermindering en corrosiebestendigheid kritieke factoren zijn. 

Daarom kiezen voor GVK profielen:

  • Corrosiebestendigheid: GVK profielen zijn niet-corrosief en worden niet beïnvloed door ruwe omgevingen of blootstelling aan chemicaliën. Hierdoor zijn ze een ideale keuze voor toepassingen in industrieën zoals chemie, olie en gas en afvalwater.
  • Duurzaamheid: GVK profielen hebben een langere levensduur dan traditionele materialen zoals staal of hout. Ze zijn bestand tegen omgevingsfactoren zoals vocht, UV-licht en temperatuurschommelingen. Hierdoor zijn ze geschikt voor gebruik in barre buitenomstandigheden.
  • Weinig onderhoud: GVK profielen vereisen een minimaal onderhoud en er is geen verf of coating nodig. Dit verlaagt de onderhoudskosten gedurende de levensduur van het product.
  • Elektrische isolatie: GVK profielen zijn uitstekende elektrische isolatoren. Hierdoor zijn ze ideaal voor gebruik bij toepassingen waar elektrische geleidbaarheid een probleem is.

GVK profielen bieden veel voordelen ten opzichte van traditionele materialen. Niet voor niets valt voor een verscheidenheid aan toepassingen in verschillende industrieën steeds vaker de keuze op GVK.

Bij Daléro bent u aan het juiste adres voor verschillende typen GVK profielen.

CONTACT